Caută
  • Quilting în România

DE LA ÎNCEPUT

Am cumpărat o mașină de cusut folosită acum aproximativ patru ani. Nu știam să cos. Am învățat folosind manualul de instrucțiuni și vizionând videoclipuri tutoriale. La început am cusut bărbițe pentru bebeluși, deoarece mai aveam puțin și venea bebelușul meu dulce pe lume. Apoi o păturică, și alte mărunțișuri.

Dar într-o zi am mers la magazinul de materiale textile local. Am făcut cunoștință cu proprietara, Doamna Debra, care oferea un curs pentru Quilting. Cursul constata din 10 lecții, realizând un total de 9 blocuri, și finalizarea. Quiltul finalizat este aici:

Neverland, de Riley Blake

Pentru quilt, am ales colecția Neverland, fabricată de compania Riley Blake. O colecție de fat quarters, din care mi-a rămas destul material pentru bordură și alte proiecte. Am primit aceste materiale cadou de la soacra mea, care m-a încurajat să cos, și care mereu îmi anticipează dorințele.


Cu băiețelul meu de 5 luni în scăunel lângă mine, în fiecare săptămână (aproape), mă duceam la cursuri. Puțin cusut la mașină, puțin călcat, pauza de lăptic, și iar la lucru. Cu servici, casă, și copil mic, pentru mine a durat cam un an până am terminat quiltul. Dar nu mă grăbeam să îl termin, atâta timp cât îl terminam până să împlinească 18 ani. După fiecare lecție și bloc aveam un mare simț de împlinire. Realizasem ceva frumos! Nu doar cusutul era frumos, ci alegerea materialelor, alegerea culorilor pentru fiecare bloc, și tăierea materialelor in asemenea fel încât să decupez ce imagine doream. Câteva imagini din procesul creativ, regret că nu am făcut mai multe poze (sfat pentru voi, faceți multe poze pe parcurs!):

La final am cusut blocurile împreună, am adăugat borduri (“sashing”) și pietrele de temelie (“cornerstones”) între blocuri. Flipsind resturile de material pentru bordura finală, a rezultat quiltul care și acum este pe perete în camera băiețelului meu. În imaginea de mai jos am accentuat cu roșu sashing și cornerstones.


Acestea se adaugă între blocuri pentru a da ochiului un loc de repaus, pentru a face quiltul mai mare, sau pentru a delimita blocurile individuale. Toate blocurile din exterior sunt realizare prin coaserea pieselor împreună pe rând. Vom învăța în lecții cum se pun piesele împreună, și ordinea în care se cos. Blocul din mijloc este realizat printr-o metodă numita Foundation Paper Piecing, sau coasere pe o fundație de hârtie. Tiparul l-am găsit pe Pinterest, un model gratuit de Lisa Dugger-McCullough. L-am printat și m-am apucat de lucru. Vreau să ofer și o lecție cu acestă metodă, deoarece rezultatele sunt uimitoare.


Un aspect pe care l-am luat în considerație a fost tăierea bucățelelor de material în asemena fel încât să centrez pe o imagine din material. Am încercat să accentuez vaporașele, personajele, și să nu le tai în jumătate.

Acest quilt a fost începutul pentru mine. Mi-a făcut mare plăcere să îl cos, și a deschis poarta mult mai multor posibilități. Am făcut prieteni pe parcurs, și chiar și acum sunt prietenă cu Debra.

Aceasta este ideea ce stă la baza acestui proiect, Quilting în România. Realizarea unor lecții ce împreună reprezintă un quilt complet. La sfârșit veți avea un proiect de care să fiți mândrii și care să rămână moștenire de familie, dar și cunoștințele necesare de a realiza mult mai multe proiecte cusute pentru tot restul vieții. Dar și mai mult, vreau să aduc la un loc comunitatea de quilteri români pentru a împărtăși cunoștințele, experiența, și dragostea de frumos.

Cu mult drag,

Elena
102 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

NU RATA NICI O LECȚIE

Mulțumesc pentru abonare!

MULȚUMESC PENTRU COLABORARE!

 

Nu uitați să mă vizitați pe Facebook, Instagram, și să faceți parte din grupul Quilting în România pe Facebook.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

ARHIVA