Caută
  • Quilting în România

PROIECTE DE APLICAȚIE

Actualizată în: 23 Dec. 2020

Aplicația de forme, sau APPLIQUE, este o metoda de realizare fie a unui întreg quilt, sau doar a numai unui bloc. Sunt diverse metode de aplicare. Astăzi vom vorbi despre aplicația cu marginea bruta, neterminata, cunoscuta sub numele de ”raw edge appliqué”. Aceasta metoda lasă marginea materialului taiat neterminat, fiind acoperit cu diverse metode de cusatura fie de mâna sau la mașina. De mare ajutor sunt materialele termoadezive, topindu-se la caldura fierului de călcat. Trebuie folosită varianta mai subțire și ușoară, deoarece acul de mașina va trece cu greu prin cele mai groase. Acestea ajuta ca piesele sa nu se miște când se coase, și ajuta in a păstra firele de a se desface.

Chiar și fără adeziv, folosind bolduri subțiri și scurte, proiectul va ieși minunat! Un secret pe care îl pot împărtăși: când nu am nimic la îndemâna, folosesc puțin lipici școlar la tub, solubil in apa. Lipiciul ar trebui să iasă la spălat, dar intotdeauna testați pe ramașițe pentru a nu strica proiectul, dar exista și alte variante de adeziune a materialelor fie temporara, sau permanenta.

Un aspect important in aceasta metoda este de a aplica bucățelele de material in ordine inversa. In exemplul de mai sus, întâi am aplicat si cusut bordura alba din dreapta cadoului, apoi am aplicat cadoul, picioarele, și deasupra ghetele. Trebuie acordată atenție ordinei in care piesele se pun pe material. Eu am făcut cateva modificări tiparului original. In unele piese, in loc sa folosesc aceeași cusătura, am folosit o cusătura decorativa, sau pur și simplu o cusătura dreapta.


In exemplul mănușii, am folosit doua tipuri cu cusături. Pentru accentul galben, am folosit adeziv și o cusătura dreapta, deoarece bucata de material era prea mică pentru a folosi același tip de cusătura ca cea de pe margine. Un alt exemplu sunt bulinele galbene. Stiam ca nu am atâta talent sau răbdare sa cos un cerc perfect, și am decis sa fac o stea decorativa in fiecare bulina. Piesele au inserție termoadeziva, și știu ca vor rezista in timp. Un alt aspect ce îmi place in aceste metode este libertatea de creativitate. In fotografia de mai jos am ales sa decorez cu fulgi de zapada, folosind un motiv decorativ ce face parte din motivele mașinii mele.

Evident totul este foarte mărit, nu fiecare fir este perfect, dar in ansamblul blocului întreg totul arată foarte bine. Iată alte exemple de aplicații:

Va mulțumesc pentru atenție, și nu ezitați sa îmi trimiteți orice întrebări aveti!


Cu mare drag,

Elena


***Proiectele fac parte din Block of the Month lansat de compania Stitches of Love. Quiltul se numește Ewe Troupe și poate fi găsit aici: https://stitchesoflovequilting.com/the-ewe-troupe-block-of-the-month/
63 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

NU RATA NICI O LECȚIE

Mulțumesc pentru abonare!

MULȚUMESC PENTRU COLABORARE!

 

Nu uitați să mă vizitați pe Facebook, Instagram, și să faceți parte din grupul Quilting în România pe Facebook.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

ARHIVA