Caută
  • Quilting în România

SPAȚIUL DE CUSUT

Una dintre ideile de bază ale proiectului Quilting în România este de a realiza quilturi în spațiu redus. Eu am norocul acum de a avea o cameră în plus, ce servește ca spațiu de cusut și cameră de joacă pentru fiul meu, dar în apartamentul din Constanța nu era spațiu de a lăsa o mașină de cusut și proiecte întinse pe masă mai mult de câteva ore. Când am cumpărat prima mașină de cusut, Brother, am așezat-o pe birou, și seara strângeam totul și le ascundeam sub birou. Nu îmi place dezordinea.


Prima mașină de cusut

Soțul mi-a cumpărat planșeta de tăiat și cuțitul rotativ, și atunci am avut nevoie de mai mult spațiu. Atunci am mutat mașina în garaj. Ca să cos, trebuia să pornesc radiatorul, să pun puloverul, vesta, și șoșonii. Apoi să șterg praful și șmirghelul de la proiectele soțului.

Mașina de cusut în garaj

Când ne-am mutat în casa în care locuim acum, am avut noroc să fie o cameră în plus, pe care am pus ochii imediat și mi-am instalat domiciliul mașinii de cusut acolo. Recent, am cumpărat o mașină de cusut mai performantă, dar am păstrat mașina veche. Încă o mai folosesc, e mașinuța mea dragă. Noua mașină este Pfaff Performance Icon. Este mult mai mare, și pot matlasa un quilt mare la ea, sau pot face proiecte mari gen genți și poșete. Are multe cusături decorative, și abilitați performante pe care mașina Brother nu le avea. Dar toate aceste opțiuni se văd la preț. Nu ca spun cât a costat, ci doar că este inclusă în polița de asigurare :)
Am adăugat încă o masă pe care am mașinile de cusut, iar biroul vechi servește ca loc de tăiat și călcat.


Eu sunt în general foarte economisitoare, așa că în loc să cumpăr suport pentru rigle, le-am organizat pe perete folosind bolduri. Pereții sunt din material prefabricat moale, și folosind bolduri nu rămân urme în perete dacă ne mutăm. Pe masă am o lampă, fierul de călcat, o planșetă de lemn cu vatelină ce folosește ca masă de călcat, și un pămătuf de praf făcut din resturi de material pufos. Și evident un suport pentru telefon, pentru muzică sau filme.
Îmi place eficiența și rapiditatea la cusut, deoarece nu am timp de pierdut cu un copil mic și servici full time. Toate accesoriile le am aproape de spațiul în care lucrez și mereu la îndemână.Spațiul meu de cusut nu este nicidecum spațiu de revistă, dar este locul în care mă relaxez după o săptămână ocupată la servici, și pot supraveghea și băiețelul jucându-se. Am văzut pe internet spații fabuloase cu mobilă albă, decorată cu materiale și accesorii unicate, ca în reviste. Dar nu îmi trebuie. Am tot ce îmi trebuie în spațiul acesta, și sincer, quiltingul nu necesită mult spațiu sau accesorii dacă persoana este organizată. De aceea am realizat proiectul Quilting în România folosind o singură riglă și o singură planșetă de tăiat mică. Totul este posibil!


Cu mult drag,

Elena

97 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

NU RATA NICI O LECȚIE

Mulțumesc pentru abonare!

MULȚUMESC PENTRU COLABORARE!

 

Nu uitați să mă vizitați pe Facebook, Instagram, și să faceți parte din grupul Quilting în România pe Facebook.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

ARHIVA